Митинг - Живот во Битола за сите - 25,09,2017                                                   Митинг - Живот во Гевгелија за сите - 26,09,2017

  Митинг - Живот во Аеродром за сите - 27,09,2017                                               Митинг - Живот во Гостивар за сите - 28,09,2017

  Митинг - Живот во Делчево за сите - 29,09,2017                                                 Митинг - Живот во Кавадарци за сите - 30,09,2017

  Митинг - Живот во Куманово за сите - 01.10,2017                                               Митинг - Живот во Велес за сите - 02.10,2017

  Митинг - Живот во Карпош за сите - 03.10,2017                                                  Митинг - Живот во Ѓорче Петров за сите - 04.10,2017

  Митинг - Живот во Тетово за сите - 05.10,2017                                                    Митинг - Живот во Кичево за сите - 06.10,2017

  Митинг - Живот во Кочани за сите - 07.10,2017                                                   Митинг - Живот во Скопје за сите - 08.10,2017   

  Митинг - Живот во Гази Баба за сите - 09.10,2017                                               Митинг - Живот во Струмица за сите - 10.10,2017

  Митинг - Живот во Прилеп за сите - 11.10,2017                                                   Митинг - Живот во Штип за сите - 12.10,2017   

     Митинг - Живот во Струмица за сите - 13.10,2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Средба на Билјана Јовановска со комесарот Хан

  Агенцијата за вработување на РМ денес беше домаќин на висока делегација претставници од Европската унија и Владата на Република Македонија. Претседателот на Партијата за економски промени ПЕП 21 во функција на директорка на Агенцијата за вработување Билјана Јовановска изрази голема благодарност до Еврокомесарот Јоханес Хан и амбасадорот на ЕУ во РМ Самуел Жбогар за досегашната поддршка во работењето. Настанот беше резултат на заедничката успешна соработка и продолжување на истата и во иднина.

   

       https://youtu.be/Ebqpwn_wpYc          https://youtu.be/hErCY5Sm2Ys

Потпишување на декларација на подмладокот на политичките партии за фер и демократски локални избори 2017

На ден 28.09.2017 година во организација на Институтот за економски стратегии и меѓународни односи –Охрид во хотел Александар Палас Конгресна сала 2 , беше потпишана Декларација за фер, слободни и демократски избори  и против говор на омраза од претседателите на младите на 25 Политички партии. Во името на младите на ПЕП 21 , декларацијата ја потпиша Претседателот на Клуб  на младите на ПЕП 21 - Марија Костадинова.

При потпишувањето таа се обрати до присутните организатори,колеги политичари и медиуми со порака и заложба за чесна и фер кампања на престојните локални избори 2017 при што апелираше да се покаже целосната зрелост и одговорност на сите млади политичари. Исто така во името на ПЕП 21 посака успех на сите политички партии во престојната изборна трка , а победата да ја понесе најуспешниот.

Формирање коалиција од 22 партии, предводена од СДСМ, за живот во Македонија за сите!

Обраќање на Зоран Заев,

претседател на СДСМ

Живот во Македонија за сите.

Ова е заедничката цел што нè обедини сите нас, леви, десни, партии од центарот, кои денеска го потпишавме Договорот за настап на локалните избори.

Формираме предизборна коалиција предводена од СДСМ за следните локални избори,

Настапуваме отворено.

Го слушнавме гласот на граѓаните кои на последните парламентарни избори во огромно мнозинство избраа заедништво наспроти поделби.

Доследни сме на транспарентниот начин на работа што го избравме.

И затоа, граѓаните на локалните избори точно ќе знаат за кого го даваат својот глас.

Тоа се партиите чии претседатели се денеска еве овде со мене и со сите вас.

Проширена е коалицијата што ја предводи СДСМ и којашто настапи заеднички на парламентарните избори, со уште партии, коишто решија да ги поддржат промените што носат живот во Македонија.

Коалицијата за сега брои вкупно 22 политички партии.

Сменета е политичката клима во државата. Ослободени се граѓаните. Се чувствува вербата во промените. Граѓаните од целото општество, од сите сфери, ја имаат шансата да учествуваат во промените и го прават тоа.

Затоа убеден сум, оваа предизборна коалиција, по промените на централно ниво, ќе донесе промени и на локално ниво на изборите на локалните избори на 15 октомври и ќе донесе живот за сите граѓани во нашата заедничка, преубава, Република Македонија.

Нека ни е со среќа на сите! Нека им е со среќа на сите наши граѓани и на нашата Република Македонија!

Видео од обраќањето на Претседателот на СДСМ,г-дин Зоран Заев